понеделник, 27 май 2013 г.

Тютюнопушенето като лек против кризата.

Най-накрая да си дойдем на думата. Каквото и да се случва в тази държава, има едно нещо, в което сме царе на простотията. Да се оакаме на метеното.

Връщането на пушенето било подкрепа за Бизнеса. А, ма как пък ши ней бе!

Сума ти страни се опитват да го забраняват, ама от страх не смеят, а тук тъкмо си го въведохме, тъкмо взехме да свикваме, никой дума не обелва, и идват някакви реваншисти-парашутисти в парламента и го слагат на първи ред в списъка с неотложни задачи.

Онзи ден, в самолета, се чудих защо тия идиоти от авиокомпаниите не разрешат да се пуши в салона. Стюардесата казва, че "Пушенето е абсолютно забранено на борда на самолета". Ебати тъпаците да си рискуват клиентите заради едната цигара. Или автобусите. Градски, междуградски, междуселски. Те да не би да не са Бизнеса? Колко нови клиенти ще им дойдат само. Няма да има празен автобус или тролей. Денонощно. Това карти, билети ще се окажат недостатъчни за желаещите да ползват услугите на подвижните пушилни. Общината ще напълни бюджета моментално и ще се откаже от всякакви цветни зони за паркиране.

Ми на работното място? Тотална революция. Вместо сега колегите да слизат долу да пафкат, що да не си пафкта пред PC-то и да си бачкат. Смятай какво пестене на време ще падне и как Бизнесът ще разцъфне, щом на служителя му доставя удоволствие докат бачка. Рай! Смяятай и хващай елката, Бизнесо!

То кафета-мафета не се пият само в кафенетата, ами и на работното място. Отиваш до лафката, я кафенце, я фантичка, я айрянче с кифличка и си ги носиш горе. Повечето лафки нямат маси и столчета, ами разчитат на To Go (за вкъщи). Сега законът ги дискриминира, защото продават продукция, която основно се консумира на работното място, а там е забранено пушенето. Значи така ще се помогне на бизнеса. Отменяй, мамка му и забрана!

Ма каква криза ви гони бе? Вие нормални ли сте, че сте спали досега? Що въведоха въобще такава забрана, като то имало чалъм да излезем от кризата. ДА СЕ ПУШИ ПО-ВСЕ-МЕСТ-НО!!! Другите народи са големи балъци, че не са се сетили досега да го разрешат отново. Най-големи балъци са северните народи, разбира се. Тия там живеят в нищета и отчаяние заради забраната. Да не говорим кви са бедняци. Щом е изгодно за Бизнеса, аз не виждам икономическа логика да се забранява на някои места, а на други да е разрешено. Що? За едно полугодие сме се оправили и после ще мислим дали да не го разширим и в училищата, че да не се крият учениците по кафетата до дворовете, ами да си могат да си пафкат в час или пред стълбите в междучасието, с кафенцето майка. Само от учениците БВП ще мръдне 0.50-1.00% нагоре. Щот то иначе е лицемерие. В кафето до даскалото ще може, ама в двора  или в даскалото не може. Айде моля, моля.

Ами туризма! Направо отсега виждам как туризма ще избие най-много рибата. Това всичко живо дето ходи по Турции, Гърции, на момента ще се преориентира насам. Ко ги интересува сервиза някакви си селяндури от Скандинавия, Германия, Бенелюкс, UK? Много им пука за това, че е чистичко и спретнатичко там. Тук може да е мръсна покривката, ма върху нея има пепелник, в някои случаи с два-три фаса вътре. Ех, кеф майка. В кочинката си е най-добре. Надявам се усещате тънката разлика и нишата, която ще хванем като туристическа дестинация. На часа очаквам замяна на румънците по Северното Черноморие с норвежци, шведи, датчани, финландци и т.н.

А колкото до служителите непушачи (а и пушачите де), дето нямат избор да бачкат или не в заведение с тютюнев дим... Ми да го духат бе! Да не съм ги карал да работят там. Да си налагят парцалите и да си търсят работа на друго място, ако не им изнася. Сега и тях ли да ги мисли Биснеса? Ако искат, да ходят да бачкат в Турции, Гърции или да мрат, бал съм ги.

Все такива неща ми минават през главата. То няма как. То още правителство няма, обаче те са решили. Те. Мартин Захариев е новия Емо Фаса. Да го хванеш това доскорошно зайченце-интелегентче и да го смачкаш от кеф направо. Ми лицето на туризма - Благой Рагин. Този шедьовър на майката природа. Да се чудиш на Бизнеса как са го избрали за лице на Туризма, при такъв титан на мисълта и културата. Мисля, че това говори достатъчно защо туризмът ни е на посредствено ниво.

снимка Юлиян Савчев, segabg.com. Благой Рагин в средата.

Да си опичат акъла, както казваме по нашия край. Туй сметки за ток, вода, парно могат да почакат до зимата. Инвеститорите и тях после ще ги мислим, няма значение, че отстрани на нас гледат като на държава, все още не мигрирала от Средновековието в някоя по-горна епоха. Сега най-важно и преди всичко друго е да се върнем няколко години назад в развитието си на общество.